Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

εορτή αγίου γεωργίου 2015

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, σε πρώτη φάση, εφόσον δεν έχουν ασκήσει ένδικα μέσα θα πρέπει να σπεύσουν να κάνουν αιτήσεις προς ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ έτσι ώστε να «μπλοκάρουν» τυχόν παραγραφή των διεκδικήσεών τους για το δεύτερο εξάμηνο του 2015 (μετά την απόφαση του ΣτΕ) και για το 2016. Καλό είναι η αίτηση να υποβληθεί ως το τέλος του 2018 έτσι ώστε να μην πάρει πολύ χρόνο μέχρι την εκδίκαση της αγωγής που θα πρέπει να ασκήσουν στη συνέχεια.


ελαιολαδο εξαγωγη κινα


εορτή αγίου γεωργίου 2015

Οι επιστροφές αυτές απορρέουν από τις περικοπές που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας με τη δημοσιευθείσα στις 11/6/2015 απόφασή του, και πάνω σε αυτή την απόφαση στηρίχθηκε το σκεπτικό του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης δικαιώνοντας σε πρώτη φάση τον συνταξιούχο Οδυσσέα Τσολογιάννη, με την αναδρομική καταβολή ποσού 11.184 ευρώ από το ΙΚΑ και το ΕΤΕΑ, για τις μειώσεις που επέβαλαν από το 2012 ως τις 23 Ιουλίου του 2015 με τους νόμους 4051 και 4093 του 2012.



γλυκα απλα και γρηγορα

Η απόφαση του ΣτΕ επέτρεψε σε όσους είχαν ήδη ασκήσει προσφυγές προ της 11/6/2015, να αξιώσουν αναδρομικά τις κριθείσες ως αντισυνταγματικές περικοπές και για τα προηγούμενα έτη. Οσοι κινήθηκαν δικαστικά, μετά την απόφαση του ΣτΕ, μπορούν να αξιώσουν επιστροφή των αντισυνταγματικών περικοπών στις συντάξεις τους, από 11/6/2015 και μετά.



Το πρώτο βήμα για όσους δεν έχουν ασκήσει ένδικα μέσα είναι να σπεύσουν με αίτησή τους στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ και να μπλοκάρουν τυχόν παραγραφή των διεκδικήσεών τους για το 2016 ή και το β’ εξάμηνο του 2015.



Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί ως το τέλος του 2018 ώστε να κάνουν αγωγές διεκδικώντας αναδρομικά ενδεχομένως και από τον Ιούνιο του 2015 και σίγουρα για τα έτη 2016, 2017 και 2018 δηλαδή για 36 μήνες ή και 39 μήνες.



Οσο πιο γρήγορα γίνουν οι αιτήσεις στα Tαμεία τόσο πιο σύντομα θα πάρουν και ημερομηνία εκδίκασης με την κατάθεση της προσφυγής τους. Οσο πιο πίσω πάνε οι αιτήσεις αλλά και οι προσφυγές τους τόσο πιο αργά θα πάει και η εκδίκαση της υπόθεσής τους.



Στις αιτήσεις τους προς ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ θα πρέπει να γράψουν ότι ζητούν «να διακοπούν οι μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 από την κύρια ή και την επικουρική τους σύνταξη και να τους επιστραφούν αναδρομικά τα ποσά που τους αφαιρέθηκαν από 11/6/2015 και μετά, σύμφωνα με τις αποφάσεις 2287 και 2290/2015 του ΣτΕ. Με τον τρόπο αυτό είναι κατοχυρωμένοι για προσφυγή και αγωγή κατά των Tαμείων στην περίπτωση που δεν προχωρήσουν στη διακοπή των μειώσεων και την επιστροφή αναδρομικών.



Οσοι κάνουν αίτηση για να κατοχυρώσουν τη μη παραγραφή το 2019 χάνουν το 2016 από τις διεκδικήσεις τους και μένουν τα έτη 2017, 2018, 2019. Αν δηλαδή η αίτηση υποβληθεί το 2019 και η αγωγή γίνει εντός του 2019 τότε διεκδικούν αναδρομικά για το 2017, 2018 και μέχρι την ημερομηνία της προσφυγή τους το 2019.



Δεν χρειάζεται να κάνουν αιτήσεις μη παραγραφής οι συνταξιούχοι που ήδη προσέφυγαν στα δικαστήρια μετά τις 11/5/2015. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν χιλιάδες συνταξιούχοι που έχουν προσφύγει, είτε ατομικά είτε ομαδικά, μέσω Συλλόγων συνταξιούχων. Το μόνο που απομένει για αυτές τις περιπτώσεις είναι η εκδίκαση και η απόφαση.



Οι πιθανότητες δικαίωσης των συνταξιούχων είναι εξαιρετικά μεγάλες, ιδίως μετά την απόφαση πιλότο που κέρδισε συνταξιούχος για αναδρομικά 11.184 ευρώ από το 2012 ως τον Ιούλιο του 2015 από τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ.



Ο κ. Τσολογιάννης, όπως αποκάλυψε στον «Ελεύθερο Τύπο», συνεχίζει με νέα διεκδίκηση για το διάστημα από Σεπτέμβριο 2015 μέχρι Σεπτέμβριο 2018, ζητώντας από τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ να του επιστρέψουν για αυτούς τους 36 μήνες άλλα 9.487 ευρώ γιατί η πρώτη απόφαση τον δικαίωσε με επιστροφές ως τον Ιούλιο του 2015. Στον… δρόμο που άνοιξε ο Οδυσσέας μπαίνουν τώρα εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι με ανάλογες προσφυγές ατομικά ή ομαδικά.



Τα Tαμεία είναι υποχρεωμένα να εφαρμόσουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά ακολουθούν τακτική καθυστερήσεων με έφεση κατά των πρωτόδικων αποφάσεων. Πολύ δύσκολα, όμως, θα ακυρώσουν τις αποφάσεις, διότι υπάρχει η κεντρική απόφαση του ΣτΕ που έκρινε οριστικά και τελεσίδικα τις εν λόγω περικοπές ως αντισυνταγματικές.


Τι μπορούν να πάρουν πίσω με αγωγές


Οι μειώσεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές είναι:


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

προσφορα τριημερου μασουτησ

Χωρίς έλεος το κυβερνητικό σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό βάζει χοντρό χέρι ακόμη και στις αναπηρικές συντάξεις, με μείωση της τάξης του 25%! οξυγόνο στικουδη δανια κατωτατος μισθος Περίπου 300.000 οικογένειες οδηγούνται κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας Δηλαδή, αν κάποιος ατυχής άνθρωπος μείνει ανάπηρος ύστερα από 15 χρόνια δουλειάς θα λάβει επίδομα αντί σύνταξης. Η περικοπή θα γίνεται όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, όπως γράφουν τα Νέα, με τους παρακάτω δύο τρόπους: προσφορα τριημερου μασουτησ 1. Με τον νέο ενιαίο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (και των αναπηρικών) με βάση ολόκληρο τον ασφαλιστικό βίο και τα νέα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης, όπως επιβάλλει το προωθούμενο σχέδιο. Για παράδειγμα ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ με 67% αναπηρία, ο οποίος σήμερα λαμβάνει ολόκληρη την αναπηρική σύνταξη, με το νέο σχέδιο θα λαμβάνει τα τρία τέταρτα της σύνταξης. Το ίδιο θα ισχύσει και για παλιό ασφαλισμένο του ΙΚΑ με 20ετία. 2. Με ποσοστό αναπηρίας από 50% έως 67% ο ασφαλισμένος θα λαμβάνει μόνο

πωσ λεγεται η γυναικα απο την σερβια

Μάλιστα, όπως είπε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τσίπρας στις 7 το απόγευμα (ώρα Κούβας) θα εκφωνήσει επικήδειο στην εκδήλωση που θα διεξαχθεί στην πλατεία της Επανάστασης. Ο Πρωθυπουργός ανέβασε στον λογαριασμό του στα social media τις δηλώσεις που έκανε κατά την άφιξή του στην Κούβα γράφοντας: «Οι αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής απελευθέρωσης ενώνουν τους λαούς μας όσο μακριά κι αν βρίσκονται». αυστρια ταξιδι πωσ λεγεται η γυναικα απο την σερβια Άφιξη στην Κούβα. Οι αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής απελευθέρωσης ενώνουν τους λαούς μας όσο μακριά κι αν βρίσκονται. pic.twitter.com/asDi3tODe4 αη γιωργη - αλκηστισ πρωτοψαλτη (ederlezi) — Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 29, 2016

φωτοπουλου ελενη γυναικολογος

Κλήρωση Τζόκερ: Τέλος στα οκτώ συνεχόμενα τζακ ποτ, καθώς την Κυριακή (03/06) βρέθηκε ένας υπερτυχερός που κατάφερε να μαντέψει τα σωστά νούμερα και τώρα είναι πλουσιότερος κατά 4,7 εκατ. ευρώ! Οι τυχεροί αριθμοί που έβγαλε η αποψινή κληρωτίδα είναι οι: 11, 15, 23, 25, 31 και Τζόκερ ο αριθμός 14. Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα του Newsbomb.gr για τις κληρώσεις Τζόκερ καθαρισμος καφετιερας φιλτρου ηλεκτρονικα ειδη κεντρο αθηνα φωτοπουλου ελενη γυναικολογος