Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

yacht ocean victory price

Σε επιστολή του προς τον Αυστριακό καγκελάριο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνει πως η Αυστρία είναι νομικά υποχρεωμένη στην ανακατανομή προσφύγων και ο ίδιος αναμένει προσωπικά πως η Αυστρία θα ανταποκριθεί σε αυτή την υποχρέωσή της.


yacht ocean victory price

Στη βάση του προγράμματος που είχε υιοθετηθεί από τους ηγέτες της ΕΕ το 2015 και προβλέπει την ανακατανομή προσφύγων, η Αυστρία υποχρεούται να δεχθεί την μετεγκατάσταση 1.491 προσφύγων από την Ελλάδα και 462 προσφύγων από την Ιταλία, μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2017, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει υποδεχθεί κανέναν πρόσφυγα στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος.


Με την επιστολή του την περασμένη εβδομάδα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Αυστριακός καγκελάριος ζητούσε την κατανόηση της Επιτροπής στο ότι η χώρα του έχει κάνει ήδη αρκετά για τους πρόσφυγες και ως εκ τούτου θα πρέπει να εξαιρεθεί εκ νέου - να παραταθεί δηλαδή η εξαίρεση που ίσχυε για τη χώρα του έως τις 11 Μαρτίου - από το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία.


ελα ρε μπαμπα πεστο

Στη σημερινή απάντησή του, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τονίζει ότι γνωρίζει πως «η Αυστρία υπήρξε τα τελευταία χρόνια ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους και υποστηρικτές για μία συνολική ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική», ωστόσο, όπως σημειώνει, η κατάσταση έχει αλλάξει σημαντικά, έχει δημιουργηθεί μία ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή και μια ακτοφυλακή, τα hotspots στην Ελλάδα και στην Ιταλία βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, και ο αριθμός των αιτήσεων για άσυλο στην Αυστρία έχει μειωθεί.


φωτογραφιες συλληφθεντων

Επισημαίνοντας πως η Ελλάδα και η Ιταλία εξακολουθούν να βρίσκονται υπό πίεση και χρειάζονται την ελάφρυνση, ο πρόεδρος της Κομισιόν, στην απάντησή του προς τον Αυστριακό καγκελάριο, τονίζει ότι «η ανακατανομή αποτελεί έκφραση αλληλεγγύης και δίκαιης κατανομής της ευθύνης και προς τούτο είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή όλων των χωρών-μελών».


Όπως προσθέτει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, «ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας είναι λίγος και δεν θα ήταν καλό σημάδι εάν δεν πετύχουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 μία κατανομή των προσώπων από την Ελλάδα και την Ιταλία, τα οποία προβλέπονται στο πρόγραμμα».


Εξάλλου, και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε καλέσει, την περασμένη Πέμπτη, την Αυστρία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία.


«Είναι μία ηθική, πολιτική και νομική υποχρέωση. Βασιζόμαστε στην υποστήριξη της Αυστρίας», τόνιζε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, προσθέτοντας πως οι αριθμοί των προσφύγων μειώθηκαν στη διάρκεια των δύο προηγούμενων χρόνων, τα κέντρα καταγραφής προσφύγων στην Ελλάδα και την Ιταλία λειτουργούν και τώρα έφθασε η στιγμή για όλες τις χώρες-μέλη να συμβάλουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

προσφορα τριημερου μασουτησ

Χωρίς έλεος το κυβερνητικό σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό βάζει χοντρό χέρι ακόμη και στις αναπηρικές συντάξεις, με μείωση της τάξης του 25%! οξυγόνο στικουδη δανια κατωτατος μισθος Περίπου 300.000 οικογένειες οδηγούνται κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας Δηλαδή, αν κάποιος ατυχής άνθρωπος μείνει ανάπηρος ύστερα από 15 χρόνια δουλειάς θα λάβει επίδομα αντί σύνταξης. Η περικοπή θα γίνεται όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, όπως γράφουν τα Νέα, με τους παρακάτω δύο τρόπους: προσφορα τριημερου μασουτησ 1. Με τον νέο ενιαίο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων (και των αναπηρικών) με βάση ολόκληρο τον ασφαλιστικό βίο και τα νέα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης, όπως επιβάλλει το προωθούμενο σχέδιο. Για παράδειγμα ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ με 67% αναπηρία, ο οποίος σήμερα λαμβάνει ολόκληρη την αναπηρική σύνταξη, με το νέο σχέδιο θα λαμβάνει τα τρία τέταρτα της σύνταξης. Το ίδιο θα ισχύσει και για παλιό ασφαλισμένο του ΙΚΑ με 20ετία. 2. Με ποσοστό αναπηρίας από 50% έως 67% ο ασφαλισμένος θα λαμβάνει μόνο

πωσ λεγεται η γυναικα απο την σερβια

Μάλιστα, όπως είπε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τσίπρας στις 7 το απόγευμα (ώρα Κούβας) θα εκφωνήσει επικήδειο στην εκδήλωση που θα διεξαχθεί στην πλατεία της Επανάστασης. Ο Πρωθυπουργός ανέβασε στον λογαριασμό του στα social media τις δηλώσεις που έκανε κατά την άφιξή του στην Κούβα γράφοντας: «Οι αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής απελευθέρωσης ενώνουν τους λαούς μας όσο μακριά κι αν βρίσκονται». αυστρια ταξιδι πωσ λεγεται η γυναικα απο την σερβια Άφιξη στην Κούβα. Οι αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής απελευθέρωσης ενώνουν τους λαούς μας όσο μακριά κι αν βρίσκονται. pic.twitter.com/asDi3tODe4 αη γιωργη - αλκηστισ πρωτοψαλτη (ederlezi) — Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 29, 2016

φωτοπουλου ελενη γυναικολογος

Κλήρωση Τζόκερ: Τέλος στα οκτώ συνεχόμενα τζακ ποτ, καθώς την Κυριακή (03/06) βρέθηκε ένας υπερτυχερός που κατάφερε να μαντέψει τα σωστά νούμερα και τώρα είναι πλουσιότερος κατά 4,7 εκατ. ευρώ! Οι τυχεροί αριθμοί που έβγαλε η αποψινή κληρωτίδα είναι οι: 11, 15, 23, 25, 31 και Τζόκερ ο αριθμός 14. Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα του Newsbomb.gr για τις κληρώσεις Τζόκερ καθαρισμος καφετιερας φιλτρου ηλεκτρονικα ειδη κεντρο αθηνα φωτοπουλου ελενη γυναικολογος